Photographer - Laurent Brandajs 

V&E

VILLA BY THE SEA

 

The original house had narrow spaces with sharp corners and small windows. On the last floor, one could see the sea from a tiny terrace.

We have destroyed the ceiling between the ground floor and the first floor and have built the new one 80cm higher: the living room benefits now of 3.5m height and the master bedroom with its wonderful terrace enjoys the sea view. The dimension of the small terrace has drastically increased by removing the old tiled roof; the transparent railing gives the feeling of infinity.

AREA

1000 sqm

WHERE

Herzelyia Pituach

WHEN

2011 - 2013

On the ground floor, the living room became majestic but still cozy by enhancing its height, its dimensions, its windows, and by creating the continuity with the teak terrace and the infinity pool.
We have used the declivity of the land for the construction of the pool: we have limited the digging and filled the ground all around to get to the same level of the living room.

For the interior, the owners wanted to enjoy warmth: we have chosen materials and furniture to provide a Mediterranean atmosphere, working with ocher, beige  and orange, and materials such as antique oak, rusty metal, vernacular Italian doors.